cimer00

Kerecsend Község Önkormányzatának Képviselő-testülete soros nyílt ülését, 2024. május 27-én, hétfőn 17.00 órától tartja a Közösségi Házban. |

 "Csak egy lépés!" Egyesület

3396, Kerecsend, Gárdonyi u. 55.

Adósz.: 19086958-1-10

Egyesület vezetője: Szajkó Mária

Tel.: 70/3724903


„Csak egy lépés! Egyesület”  2023. évi beszámolója

Tisztelt Képviselő Testület!

A „Csak egy lépés!” Egyesület 2023-ban is tett egy-egy lépést településünk közösségi életében.

Az óvodai gyermeknap és ballagás támogatása mindig örömteli események csapatunk számára.

Nagyon fontosnak tartjuk közösségünk egészségének megőrzését, így ez évben is megtartottunk – a már hagyománnyá vált - Egészségnapot, a Védőnői Szolgálattal közösen, az Önkormányzat támogatásával.

Nagy örömünkre, közel 200 fő töltött velünk egy csodás szombat délelőttöt, ahol több, mint 120 fő vette igénybe a különböző daganat- és egyéb szűrési lehetőségeket. Ezúton is köszönjük a Kerecsendi Önkormányzat és a REGEA Alapítvány hozzájárulását szűrési programunkhoz. Természetesen a szűréseken kívül sok más családi programmal készültünk, mint pl.: gyógynövény-ismertető, fitt-dance, terápiás kutyák, stb.

A nyár folyamán ismét kerestük Kerecsend legszebb virágoskertjeit. Településünk csodás virágokkal büszkélkedhet, melyek a tulajdonosok keze munkáját dicsérik, gondoskodásukról tanúskodnak. Ez évben is minden jelentkező munkáját megköszöntük egy-egy apró ajándékkal, és három kertet választottunk ki, melyek „Kerecsend legvirágosabb kertje 2023” címet kapták.

Kerecsend adventi fényei pályázatunk, már sok lakónál a karácsonyi készülődés részévé vált. Évről évre, egyre csillogóbb díszítésekkel készülnek a lakosok, melyek egész településünk fényét emelik. Természetesen minden jelentkezőt megleptünk egy kis aprósággal, és hárman „Kerecsend adventi fényei 2023” díjat kaptak.

Csapatunknak 2024-re is vannak tervei. Szeretnénk a továbbiakban is a lakosságért dolgozni. A már hagyománnyá vált programjainkon túl, vannak új terveink, melyeket reményeink szerint szívesen fogadnak majd!

Legfontosabb programunknak az egészségnapot tartjuk, melyhez nagy tisztelettel kérjük az Önkormányzat támogatását! Eddigi tapasztalataink azt mutatják, rendezvényünk látogatottsága minden évben nő. A daganat-szűrési program népszerű a lakosság körében. Tavaly 121 fő szűrése történt meg, 11 főnél időben felismerték a további vizsgálatok szükségességét. Ez is bizonyíték számunkra, hogy mennyire fontos a korai felismerés, így szeretnénk minél több ember számára lehetőséget biztosítani ezt a lehetőséget! Kérjük, támogassanak minket továbbra is célunk elérésében!

Hálásan köszönjük eddigi együttműködésüket!

Tisztelettel:               

 Szajkó Mária és a CSELE Önkéntesei

infoblokk kedv final CMYK ESZA

infoblokk kedv final CMYK ESZA

© 2024 Kerecsend Község Önkormányzata