cimer00

Kerecsend Község Önkormányzatának Képviselő-testülete soron következő ülését 2023. május 22-én, hétfőn 17.00 órától tartja, a Közösségi Házban. - 2023. május 25-én, csütörtökön 16:00-18.00 óra között, Pajtók Gábor Eger és térsége országgyűlési képviselője fogadóórát tart, a Közösségi Házban.

KERECSENDI POLGÁRŐR EGYESÜLET

3396. Kerecsend. Fő út 55.

Levelezési cím: 3396 Kerecsend Demjéni út 62.


A KERECSENDI POLGÁRŐR EGYESÜLET

ELNÖKÉNEK 2009.-ÉVI

BESZÁMOLÓJA

Mint már annyi éven keresztül a legfőbb céljaink most sem változtak, hogy csak felelevenítsük.

Kerecsend bel és külterületén a szilárdabb közrend és közbiztonság érdekében társadalmi bűn- és baleset-megelőzési, gyermek- és ifjúságvédelmi, valamint környezetvédelmi feladatok ellátása.

 

Az elmúlt évek eseményei azt mutatják, hogy van értelme tevékenységünknek, hiszen községünkben annak ellenére, hogy a gazdasági válság miatt egyre többen veszítik el a munkahelyeiket a bűnelkövetés nem követi azt fordított arányban.

Azért vannak megoldandó problémák. Hiába változott a polgárőr törvény pozitív irányba, ami azt jelenti, hogy az elfogott, tetten ért személyeket a helyszínen vissza lehet tartani a rendőrség kiérkezéséig. Sajnos sokszor a rendőrség nem érkezik ki, és ha ki is jönnek, a bűncselekmény mértéke nem haladja meg a megélhetési rátát, így nincs szükség, intézkedésre.

A cselekmények:

Falopás a legtöbb.

Az őszi betakarítás, mikor nem a gazda takarít be.

A faluban történő szemetelés, itt szerintem a szülők felelőssége a legnagyobb gond, mikor a gyerekre rászólunk, a szülő sértődik meg és ő is eldobja a csokis papírt, csak azért is.

Rongálás, az önkormányzat által kihelyezett virágok, virágtartók, buszmegálló, szemetes edények fizetnek meg a magukból kivetkőzött sihederek feszültség levezető akciójának.

Kábítószer, már ez is előfordul községünkben.

Még mindig gondot okozz az idegen házalók megjelenése községünkben, akik olcsó portékát kínálva kihasználják az idős, beteg nyugdíjasaink jóhiszeműségét, akik csak olcsóbban szeretnének vásárolni, ezzel egészítve ki szerény nyugdíjukat. Míg kint a kapuban lekötik a figyelmet, hátul beosonnak és kirámolják a lakást. Tisztelt Kerecsendiek, ha önökhöz csöngetnek be idegenek, mindig szóljanak a szomszédnak vagy ismerősnek és mindig kérjék el az árusítási engedélyüket, amit az önkormányzat ad ki minden árusnak.

De hogy valami jót is mondjak, a balesetek száma drasztikusan csökkent, a közlekedési lámpa üzembe helyezésének köszönhetően.

2009-ben is biztosítottuk a falu rendezvényeit, Falunap, koszorúzások, szüreti felvonulás, temetői szolgálat, lomtalanítás, bucsu, demonstráció. Stb.

Továbbra is együttműködünk az önkormányzattal, a rendőrséggel, és a területen működő más szervezetekkel. Remélem önök is meg vannak elégedve 2009-ben végzett munkánkkal. Mindenkit megnyugtat az utcákon járőröző polgárőrök jelenléte.

Minden Kerecsendi lakosnak biztonságos, bűncselekményektől mentes napokat kívánok 2010-ben is.

Ígérem, hogy polgárőreinkre bárhol bármikor számíthatnak. 

Kelt 2010-03-20

Hócza György s k

Elnök

Kerecsendi Polgárőr Egyesület

infoblokk kedv final CMYK ESZA

infoblokk kedv final CMYK ESZA

© 2023 Kerecsend Község Önkormányzata