cimer00

Kerecsenden a szavazásra jogosultak 38.51%-a, 665 fő jelent meg a szavazókörökben. | A polgármester-választás során leadott 581 érvényes szavazatokkal Kerecsend község polgármestere Sári László. - A Kerecsendi Közös Választási Iroda tájékoztatja a választópolgárokat, hogy a június 9.-i választáson megbízást nyert polgármester és képviselők részére, a mandátumok ünnepélyes átadására, 2024. június 17.-án, hétfőn, 17 órakor kerül sor a Közösségi Házban. |

Községi és Iskolai Könyvtár

3396 Kerecsend, Bereksori utca 2. Tel: 36/784-217

 Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Könyvtáros: Forgácsné Román Rita

1. Bemutatkozás

Községünk települési könyvtára 1961-2004 között a Fő út 39. szám alatt működött. A megnövekedett igények és az épület elhasználtsága miatt a könyvtár– 2004-ben az iskola felújításakor – új épületbe, a Bereksori utcára költözött és fölvette a „Községi és Iskolai Könyvtár” nevet.

A könyvtár közel 100 nm2-es impozáns olvasótermével, 10000 kötetes állományával várja tisztelt olvasóit.

Könyvtárunk elsőként csatlakozott 2004-ben az országos ingyenesen internethozzáférést támogató eMagyarország Programhoz. 2010-ig eMagyarország Pontként, majd a szervezet átalakulását, névváltoztatását követően Digitális Jólét Program Hálózat (DJPH) Pontjaként folyamatosan működik azóta is.

2. Küldetésnyilatkozat

A Kerecsendi Községi és Iskolai Könyvtár nyilvános könyvtár, az információs esélyegyenlőség és a demokrácia helye. A tudásalapú társadalom alapintézményeként feladata az, hogy mindenki számára biztosítsa a szabad, korlátozás nélküli hozzáférést a dokumentumokhoz és az információhoz. Könyvtárunk küldetését folyamatosan bővülő dokumentumállományával, a felhasználói igényeknek megfelelő szolgáltatásaival, technikai felszereltségével, könyvtárosa szakmai felkészültségével valósítja meg. Ezek segítségével támogatni kívánja:

  • az oktatás különböző szintjein tanulókat
  • az élethosszig tartó tanulást
  • a szabadidő hasznos eltöltését
  • a gyermekek olvasóvá nevelését
  • a közéletben való részvételhez szükséges állampolgári tudnivalók és jogi szabályozás megismerését
  • a gazdaság, a kultúra, a tudomány és a művészet kérdéseiben való eligazodáshoz szükséges információk és tudásanyag közvetítését
  • a könyvtárkép társadalmi megítélésének javítását

3. Könyvtári szolgáltatások: innen letölthető: https://docs.google.com/document/d/1xljFJP-rJ6oSyZ9dwkgvzOsukQSKmaFM/edit

4. Közművelődési helyszín

Könyvtárunk közművelődési feladatokat is ellát. Támogatja a helyi civil szervezetek munkáit, nemzetiségi önkormányzatok rendezvényeinek és a helyi művelődő közösségek foglalkozásainak is otthont biztosít.

5. Nyitva tartás:

hétfő: 9-12

kedd: 14-18

szerda: 9-12 és  14-16

csütörtök: 9-12 és 14-16

péntek: 9-12

infoblokk kedv final CMYK ESZA

infoblokk kedv final CMYK ESZA

© 2024 Kerecsend Község Önkormányzata